آموزش سئو

آموزش سئو یکی از مواردیست که ما در شرکت طراحان مفتخر سعی میکنیم به صورت خیلی اصولی و برای تمامی وبمستران، چه افراد حرفه ای و چه کسانی که به تازگی با سئو آشنا شده اند و قصد دارند در آینده یک سئوکار خبره شوند، آموزش دهیم.

همانطور که میدانید سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که باعث بهبود رتبه سایت و بالا آمدن آن در نتایج جستجو می‌شود و هر موتور جستجوگری یک سری قوانین و الگوریتم ها را برای رتبه دهی به سایت ها در نظر گرفته است.
در ایران به دلیل استفاده 95 درصدی افراد از گوگل، عملا کار سئو و بهینه سازی وبسایت برای این موتور جستجوگر محبوب انجام می‌شود و موتور جستجوگر گوگل نیز برای این منظور حدود 200 فاکتور را در نظر میگیرد، که این موارد توسط ربات ها و الگوریتم های گوگل بررسی می‌شوند …
چیزی که در آموزش سئو مهم می‌باشد و شما باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید، این است که گوگل هر روز سعی در تغییر الگوریتم های خود دارد به همین دلیل آموزش سئو را باید به طور مستمر و روزانه دنبال کنید، علاوه بر این یک وبمستر و سئو کار حرفه ای باید قدرت تحلیل و آنالیز الگوریتم ها و تغییرات گوگل را نیز داشته باشد، زیرا هیچ موقع گوگل به صورت شفاف تغییرات را اعلام نمی‌کند …

برای یادگیری و درک بهتر مقالات آموزش سئو، ابتدا شما باید با یک سری اصول و قوانین پایه ای در بهینه سازی سایت آشنا باشید و سپس به فراگیری بقیه نکات و الگوریتم های گوگل بپردازید.

ما برای راحتی شما عزیزان مقالات سئو و آموزش بهینه سازی سایت را به صورت تفکیک شده از آموزش سئو مقدماتی تا آموزش سئو پیشرفته دسته بندی کردیم، تا شما عزیزان به راحتی بتوانید به یادگیری سئو بپردازید.

مقالاتی که در این قسمت یعنی آموزش سئو قرار دارد، به طور تخصصی توسط تیم طراحان مفتخر تهیه شده است و بعضی مقالات هم ترجمه شده از سایت های معتبر در زمینه آموزش سئو می‌باشد، که جدیدترین مقالات را می‌توانید مشاهده کنید.

اما قبل از هر چیزی ما یک سری موارد ابتدایی را برای شما توضیح میدهیم تا آشنایی نسبی با بهینه سازی موتورهای جستجو پیدا کنید:

بهینه سازی موتور جستجو یا همون سئو (SEO) برای کسب و کارهایی که به تازگی وب سایت خود را راه اندازی کرده یا قصد دارند وب سایت خود را ری دیزاین کنند، می تواند کمی ترس‌آور باشد. اما واقعاً لازم نیست چنین حسی داشته باشید. حتی اگر یک مسئول باتجربه سئو به صورت اختصاصی و تمام وقت در سازمان شما مشغول به کار نیست، خودتان هم می‌توانید تغییرات مثبتی ایجاد کنید که به بهینه سازی موتور جستجوی شما کمک خواهد کرد. با داشتن کمی اطلاعات مفید درباره سئو، می‌توانید در کمترین زمان، وضعیت رتبه بندی برند خود در موتورهای جستجو را بهبود ببخشید.

سئو چیست و چطور کار می‌کند؟

سئو (SEO) سرواژه ساخته شده از عبارت بهینه‌سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization) است، به معنی روند بهینه‌سازی وب سایت شما به طریقی که بتواند ترافیک ارگانیک یا غیرپولی را از طریق نتایج نمایش داده شده در موتور جستجو به سمت خود جذب کند. به عبارت دیگر، سئو عبارت است از ایجاد تغییراتی در طراحی و محتوای وب سایت به منظور افزایش جذابیت آن برای موتورهای جستجو. شما باید چنین تغییراتی را ایجاد کنید، با امید اینکه موتور جستجو، سایت شما را به عنوان یکی از نتایج برگزیده در رتبه‌های ابتدایی صفحه نتایج خود به نمایش بگذارد.

با اینکه بهینه‌سازی موتور جستجو از نظر عواملی که بر رتبه‌بندی سایت شما تاثیرگذارند ممکن است پیچیده به نظر برسد، اما درک روند اصلی و پایه‌ای آن چندان دشوار نیست. هدف موتورهای جستجو، ارائه بهترین خدمات به کاربران خود است. این یعنی ارائه نتایجی در صفحات موتور جستجو که نه فقط باکیفیت هستند، بلکه ارتباط معناداری با آنچه کاربر به دنبال آن است، دارند.

بدین منظور، موتورهای جستجو همواره در حال اسکن یا کراول و خزیدن (crawl) در وب سایت‌های مختلف هستند تا درک هر چه بهتری از محتوا و موضوع آن وب سایت به دست آورند. این عملیات به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا نتایج مرتبط‎تری را در اختیار افرادی قرار دهند، که در جستجوی موضوعات یا کلیدواژه‌های مشخصی هستند. به همین صورت، موتورهای جستجو وب سایت‌ها را اسکن می‌کنند تا وضعیت مواردی مانند راهبری و خوانده شدن آسان در این سایت‌ها را مشخص کرده و بر این اساس در صفحه نتایج جستجو، رتبه بالاتری برای سایت‌های کاربرپسند در نظر بگیرند. (البته موارد بیشماری در سئو حائز اهمیت و در نتایج تاثیر گذار است.)

سئو روندی است که سازمان‌ها آن را طی می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که هنگام جستجوی کلیدواژه‌ها و عبارات مرتبط توسط کاربران، وب سایت آنها رتبه خوب و بالایی در موتورهای جستجو کسب می‌کند.

عواملی تاثیرگذار بر سئو

حالا که در بحث آموزش سئو اطلاعات اولیه را به دست آوردید و کم و بیش می‌دانید که چطور کار می‌کند، بیایید نگاهی بیاندازیم به عواملی که می‌توانند بر رتبه‌بندی نتایج جستجو تاثیرگذار باشند.

عوامل موثر بر سئوی On Page (داخلی) و سئوی Off Page (خارجی)

1. بازاریابی محتوایی

پیش از پرداختن به بعضی از عوامل موثر بر سئوی آن پیج و آف پیج، بیایید کمی درباره محتوا صحبت کنیم. محتوا عامل موثری در جذب موتورهای جستجو و نیز کمک به سازمان شما جهت ایجاد ارتباط مفید با بازدیدکنندگان از سایتتان است.

هر چه کیفیت و ارتباط بین محتواهای مجزای وب سایت شما بیشتر باشد، احتمال اینکه موتورهای جستجو رتبه بالاتری را نیز در صفحه نتایجشان به شما اختصاص دهند بیشتر خواهد شد. به علاوه، هر چه میزان محتوای درگیرکننده و موثر در وب سایت شما بیشتر باشد، احتمال اینکه بازدیدکنندگان از سایت شما، زمان مفید بیشتری را در سایتتان بگذارنند یا حتی اقدام به خرید کنند هم بالاتر خواهد رفت.

راز ایجاد محتوایی که هم برای موتورهای جستجو بهینه شده و هم برای بازدیدکنندگان واقعی جذاب باشد، تولید انواع مختلفی از محتواست که به خوبی نوشته شده و موضوعاتی مرتبط با مخاطب شما داشته باشند.

در اینجا فقط به چند نوع از محتوا که می‌توانید برای بهبود محتوای ارائه شده و در نتیجه ارتقای رتبه خود در موتورهای جستجو روی آنها تمرکز کنید، اشاره می‌کنیم:

  • پست‌ها و مقالات وبلاگی
  • محتوای شبکه‌های اجتماعی
  • کتاب‌های الکترونیکی و مقالات سفید یا وایت پیپر (white papers)
  • مقالات راهنما و خودآموزها
  • محتواهای صوتی و ویدیویی
  • اینفوگرافیک‌ها یا محتوای بصری

موضوع مهم دیگری که حین تولید محتوا برای سایت باید مد نظر قرار بگیرد، کلیدواژه‌ها و عبارات سئو شده هستند. وقتی یک کاربر به دنبال جواب سوال خود می‌گردد یا می‌خواهد محصولات و خدمات مرتبط با نیاز خود را پیدا کند، کلمات و عبارات مرتبطی را در موتور جستجو وارد خواهد کرد. وقتی محتوای تولیدی شما حول محور این کلمات و عبارات بگردد، شانس خود را برای کسب رتبه‌های بالاتر برای این کلیدواژه‌ها در صفحه نتایج موتور جستجو افزایش خواهید داد.
عامل مهم دیگری که بر محتوای شما و در نتیجه بر رتبه‌بندی سایتتان در موتور جستو تاثیر گذار است، جدید و تازه بودن محتواست. به زبان ساده می‌توان گفت که تازگی محتوا یعنی اینکه سازمان شما هر چند وقت یک بار محتوای جدیدی در وب سایتتان منتشر می‌کند. با وجود این، تولید محتوای کاملاً جدید تنها راه حفظ تازگی محتوای وب سایت شما نیست. شما می‌توانید با به روز رسانی پست‌های قبلی، دوباره‎نویسی آنها به منظور افزایش اثرگذاری یا با افزودن اطلاعات و آمار جدید کسب شده به مرور زمان، جلوه‎ای تازه به محتوای وب سایت خود ببخشید و به اصطلاح آن را تازه و به روز رسانی کنید.

2. سئوی On Page (داخلی)

عوامل مرتبط با سئوی آن پیج، آن دسته از عناصری هستند که در وب سایت خود شما اتفاق می‌افتند. اینها مواردی هستند که خودتان کنترل کاملشان را در دست دارید، یعنی می‌توانید با رعایت اصول سئو به مرور زمان برای ارتقا و بهبودشان تلاش کنید. این اقدامات فراتر از فعالیت‌های بازاریابی محتوایی است و به مفاهیم عمیق‌تری از ساختار HTML سایت شما مربوط می‌شوند.

در ادامه به تعدادی از عوامل موثر در سئوی آن پیج اشاره می‌کنیم که در بهبود رتبه سایت شما در موتورهای جستجو موثر هستند:

  • تگ عنوان یا تایتل تگ (Title Tag)

تگ عنوان موجود در هر صفحه، به موتور جستجو می‌گوید که موضوع این صفحه چیست. این عنوان باید حدود 70 کاراکتر یا کمتر باشد و هم کلیدواژه اصلی محتوای آن صفحه و هم نام تجاری شما را در بر بگیرد.

  • متا دیسکریپشن (Meta Description)

متا دیسکریپشن وب سایت شما، اطلاعات بیشتری درباره موضوع هر یک از صفحات سایت در اختیار موتور جستجو قرار می‌دهد. بازدیدکنندگان واقعی سایت شما نیز از این شرح استفاده می‌کنند تا درک بهتری از محتوای صفحه و میزان ارتباط آن با موضوع مورد نظرشان پیدا کنند. این شرح باید حاوی کلیدواژه شما باشد و جزئیات کافی به خواننده ارائه دهد تا او بداند که موضوع محتوا چیست.

  • زیرتیتر یا ساب هدینگ (Sub-headings)

زیرتیترها نه تنها خواندن محتوا را برای بازدیدکنندگان از سایت راحت‌تر می‌کنند، بلکه به بهبود سئوی شما نیز کمک خواهند کرد. شما می‌توانید از تگ‌های H1، H2 و H3 برای کمک به موتورهای جستجو جهت درک بهتر موضوع محتوای سایت خود استفاده کنید.

  • لینک‌های داخلی (Internal Links)

ساختن لینک‌های داخلی یا هایپرلینک به سایر محتواهای موجود در وب ساییتان، می‌تواند به موتورهای جستجو کمک کند تا اطلاعات بیشتری درباره سایت شما به دست آورند. برای مثال، اگر پستی درباره ارزش یک محصول یا خدمت خاص می‌نویسید، می‌توانید در پست وبلاگی خود، به صفحه مخصوص آن محصول یا خدمت در سایتتان لینک بدهید.

  • نام تصویر یا تگ آلت تصویر (ALT Tag)

اگر در وب سایت یا در محتوای وبلاگ خود از تصویر استفاده می‌کنید، باید کلیدواژه یا عبارت مرتبط را در نام تصویر و تگ آلت تصویر هم به کار ببرید. این اقدام به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا تصاویر شما را بهتر ایندکس (فهرست) کنند. انجام چنین کاری باعث می‌شود تا وقتی کاربران تصویر خاصی را بر اساس کلیدواژه یا عبارت مشخص جستجو می‌کنند، با تصویر استفاده شده در سایت یا پست وبلاگی شما هم مواجه شوند.

وقتی کلیدواژه‎ها و عبارات سئو شده را با استراتژی مشخص در صفحات خود به کار می‌برید، باید به خاطر داشته باشید که از بهینه‌سازی بیش از اندازه خودداری کنید. اگر کلیدواژه‌های مورد نظر، بیش از اندازه در محتوای سایتتان به کار رفته باشند، گوگل و سایر موتورهای جستجو صفحه شما را جریمه خواهند کرد.

به علاوه، باید اطمینان حاصل کنید که هر محتوای مجزا، فقط روی یک یا دو کلیدواژه تمرکز دارد. با این کار نشان می‌دهید که محتوای شما مختص یک موضوع و دارای ارتباط معنایی است. استفاده همزمان از چندین کلیدواژه در محتوا می‌تواند تاثیری منفی در روند بهینه‌سازی موتور جستجو داشته باشد چون این کار عموماً باعث از دست رفتن تمرکز مطالب و سطحی شدن محتوا خواهد شد.

3. سئوی آف پیج (خارجی)

علاوه بر عناصر موثر در سئوی آن پیج که تحت کنترل سازمان شما هستند، عوامل سئوی آف پیج نیز می‌توانند بر رتبه‎بندی سایت شما در موتورهای جستجو موثر باشند. با اینکه شما کنترل مستقیمی بر عوامل سئوی آف پیج ندارید، اما روش‌هایی وجود دارند که با استفاده از آنها می‎توانید شانس خود را برای بهبود سئوی سایتتان افزایش دهید.

در ادامه به بعضی از عناصر سئوی Off Page که می‌توانند بر رتبه شما در موتورهای جستجو تاثیرگذار باشند، اشاره می‌کنیم:

  • رتبه اعتماد یا تراست (Trust)

اعتماد روز به روز، به عامل مهم‌تری در تعیین رتبه‌بندی گوگل یک سایت تبدیل می‌شود. بدین صورت، گوگل تصمیم می‌گیرد که آیا شما سایتی مشروع و موجه دارید که بازدیدکنندگان بتوانند به آن اعتماد کنند یا خیر. یکی از بهترین روش‌ها برای ارتقای رتبه اعتماد سایتتان، ایجاد بک لینک‌ های باکیفیت از سایت‌های معتبر است.

  • لینک (Link)

یکی از محبوب‎ترین روش‌ها برای ارتقای سئوی آف پیج، بک ‎لینک‎ سازی است. البته باید مراقب باشید چون اگر سایت‌های دیگر را با لینک‌های خود مورد هجوم قرار دهید (به صورت اسپم)، سایت شما خیلی سریع و راحت از حضور در موتورهای جستجو محروم خواهند شد. در عوض، سعی کنید ارتباط‌های سازنده‎ای با افراد تاثیرگذار (اینفلوئنسرها) و طرفداران ایجاد کنید تا آنها محتوای باکیفیت تولید کنند (اینفلوئنسر مارکتینگ) و در محتوای خود به سایت شما لینک بدهند.

  • شبکه‌های اجتماعی (Social)

یکی دیگر از عوامل مهم سئوی آف پیج، بازخوردهای سوشال مانند لایک و اشتراک‌گذاری محتوا است. وقتی قصد ارتقای سئو خود را دارید، باید به دنبال به اشتراک‎گذاری‌های باکیفیت از سوی افراد تاثیرگذار باشید. هر چه محتوای باکیفیت‌تری منتشر کنید، احتمال اینکه سایر افراد بخواهند محتوای شما را با دیگران به اشتراک بگذارند بیشتر خواهد شد. البته با توجه به اینکه در ایران، شبکه های اجتماعی تاثیر گذار بر روی سئو مانند فیس بوک و توییتر و … فیلتر میباشد، این مورد در ایران خیلی کاربرد ندارد.

با اینکه کنترل مستقیمی بر آنچه بیرون از سازمان شما روی می‌دهد ندارید، اما با ایجاد محتوای باکیفیت و جذاب که برای دیگران هم ارزشمند است، می‌توانید شانس ارتقای سئوی آف پیج خود را افزایش دهید.

هر چه محتوای شما مرتبط‎تر و جذاب‎تر باشد، احتمال اینکه دیگران به محتوای شما لینک بدهند و آن را در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند بیشتر خواهد شد. با افزایش اعتماد عمومی مردم به محتوای شما، اعتماد موتورهای جستجو نیز به شما بیشتر می‌شود.

سئو چیست و چطور کار می‌کند: کلام آخر

حالا که در این مقاله آموزش سئو اطلاعاتی درباره سئو و روند کار آن به دست آوردید، جهت ارتقای وضعیت سئو و بالا بردن رتبه خود در صفحه نتایج موتورهای جستجو، می‌توانید تغییراتی در ساختار وب سایت خود ایجاد کنید.

به خاطر داشته باشید، عوامل زیادی بر رتبه سئوی شما تاثیرگذار هستند، اما مهمترین چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که آیا محتوای شما برای مخاطب هدفتان ارزشمند و و از نظر آنها مرتبط هست یا خیر.

فراموش نکنید که اقدامات لازم برای بهینه‌سازی موتور جستجو برای نشان دادن اثربخشی خود به زمان نیاز دارند و به طور یقین نتایج و مزایای سئو را یک شبه مشاهده نخواهید کرد. در واقع، ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا در نهایت شاهد نتیجه تلاش‌های خود باشید.

با این حال، همچنان مطابق با اصول سئو، محتوای باکیفیتی تولید کنید که تمرکز آن بر کمک به بازدیدکنندگان واقعی شماست. این بهترین راه برای ایجاد یک کسب و کار آنلاین پایدار است که طی سال‌های آینده همچنان به جذب ترافیک ارگانیک ادامه خواهد داد.

همچنین شما میتوانید مقالات تخصصی تر را راجع به آموزش سئو در این قسمت مشاهده و مطالعه کنید.

گورخر گوگل کابوسی برای فروشگاه‌های نامعتبر

۱۳۹۸/۱۲/۱۳ ۱۰:۰۸:۵۱تاریخ: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ |آموزش سئو, الگوریتم های گوگل, سئو پیشرفته|

گورخر گوگل در واقع یک آپدیت برای هسته گوگل بود که بسیار جذاب بود و توانست به اعتبار بسیاری فروشگاه‌ها کمک و به خیلی‌ها آسیب بزند. در طبیعت، گورخر حیوانی راه راه است که این دو رنگ بودنش، باعث می‌شود بتواند راحت‌تر استتار کند و خودش را مخفی کند. این موضوع شباهت زیادی به بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی بی کیفیت دارد که سعی دارند با ساخت ظاهری زیبا، مشتریان را فریب [...]

گوگل تگ منجر چیست و چه فوایدی برای سایت دارد؟

۱۳۹۸/۱۱/۶ ۱۰:۰۳:۲۸تاریخ: ۱۳۹۸/۱۱/۰۶ |آموزش سئو, سئو پیشرفته, سئو داخلی|

گوگل تگ منیجر یک ابزار بسیار مفید و حرفه‌ای برای کسانی است که در حوزه بازاریابی دیجیتال به صورت حرفه‌ای تر کار می‌کنند. همانطور که از نام این ابزار گوگل مشخص است، وظیفه آن مدیریت تگ‌های موجود در سایت شماست. استفاده از تگ‌های متعدد می‌تواند مدیریت را برای سایت شما سخت کند چون باید برای هر تغییر، تگ‌های استفاده شده قبلی را پیدا کنید و سپس آن‌ها را حذف کنید (یا [...]

الگوریتم bert مکملی برای رنک برین

۱۳۹۸/۹/۲۷ ۱۴:۰۸:۰۲تاریخ: ۱۳۹۸/۰۹/۲۷ |آموزش سئو, الگوریتم های گوگل|

الگوریتم bert گوگل یکی از جذاب ترین الگوریتم‌هایی است که توانست توقعات کاربران را از یک موتور جست‌وجو بالا ببرد. کلمه bert اما مخفف Bidrectional Encoder Representations from Transformers است که الحق اسم طولانی و سختی هم دارد. هوشمندی این سیستم به اندازه همین نام سختش است، اما شناخت آن چندان سخت نیست. با ما همراه باشید تا در بخش الگوریتم های گوگل به معرفی این الگوریتم بپردازیم: […]

پست مهمان چیست و چه اهمیتی دارد؟

۱۳۹۸/۸/۱۳ ۱۰:۳۵:۵۵تاریخ: ۱۳۹۸/۰۸/۱۳ |آموزش سئو, سئو پیشرفته, سئو خارجی|

پست مهمان یکی از راهکارهای بسیار خوب و حرفه ای برای لینک سازی و جذب کاربر سایت های دیگر است. شما به عنوان صاحب یک سایت، قطعا رقبا و یا همکارانی دارید که سایت دارند. برای لینک سازی مناسب و حرفه‌ای و هم چنین معرفی سایت خود به علاقه مندان، می‌توانید از این راه حل استفاده کنید. […]

الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل

۱۳۹۸/۸/۱ ۱۴:۱۷:۰۹تاریخ: ۱۳۹۸/۰۸/۰۱ |آموزش سئو, الگوریتم های گوگل|

الگوریتم مرغ مگس خوار یکی از الگوریتم‌های گوگل است که در نیمه دوم سال ۲۰۱۳ به صورت رسمی معرفی و مورد استفاده گوگل قرار گرفت. هدف اصلی از بوجود آمدن این الگوریتم این بود که بتواند نتایج را برای کاربران به بهترین نحو و بر اساس سابقه آن‌ها مرتب کند. اگر یادتان باشد، تا چند سال پیش نتایج صفحات اول گوگل شاید خیلی بدون ارتباط و بدون محتوا بودند. [...]

تاثیر تگ (برچسب) ها در سئو سایت

۱۳۹۸/۷/۷ ۱۱:۱۹:۲۶تاریخ: ۱۳۹۸/۰۷/۰۷ |آموزش سئو, سئو مقدماتی|

شاید این روزا اگر مدیر یک وب سایت باشید؛ برای اینکه سئو سایت خودتون رو تقویت کنید حتماً یکی از اصلی ترین کارهایی که انجام میدهید، استفاده حداکثری از تگ یا همون برچسب ها هست. در این مقاله میخواییم به این موضوع بپردازیم و بگیم که شیوه درست استفاده از برچسب های به چه شکلی است؟ […]

Go to Top