الگوریتم کبوتر گوگل یکی از الگوریتم های بسیار مفید برای کاربران و کسب و کارها بود که در سال ۲۰۱۴ رونمایی شد. اگر دقت کرده باشید، گاها وقتی چیزی در گوگل جست‌و‌جو می‌کنید، گوگل از شما اجازه می‌خواهد تا به موقعیت مکانی شما دسترسی داشته باشد (این مورد را در موبایل خیلی واضح تر می‌توانید ببینید). این درخواست موقعیت مکانی شما شروعی است برای الگوریتم کبوتر که تصمیم داریم درباره‌اش توضیح دهیم.

فکر کنید تصمیم دارید به یک رستوران زنجیره‌ای بروید و نام آن را در گوگل جست‌و‌جو می‌کنید. وقتی شما در شمال تهران هستید، بهترین نتیجه برای شما معمولا شعبه‌ای از آن رستوران است که در شمال تهران است و به شما نزدیک است. به همین دلیل، الگوریتم کبوتر به وجود آمد تا بر اساس موقعیت جغرافیایی شما و چیزی که به دنبال آن هستید، بهترین نتیجه را برایتان نمایش دهد.

تاثیرات الگوریتم کبوتر گوگل برای کاربران و کسب و کارها

در این سیستم، گوگل فرض می‌کند شما در مرکز یک دایره با شعاع نه چندان زیاد هستید و به دنبال نتیجه هستید. این باعث می‌شود نتایج به دست آمده برای شما نتایجی نمایش داده شوند که مناسب تر هستند. ولی از طرف دیگر ممکن است به دلیل کوچکی این دایره، نتایج خوب دیگری را که شاید فاصله زیاد از نظر گوگل ( و نه از نظر شما ) دارند را مشاهده نکنید و تعداد نتایج کمی برایتان محدود شود.

تاثیر بر روی نرخ تبدیل

همانطور که گفتیم، این سیستم باعث می‌شود همه چیز کمی هدفمندتر باشند. در نتیجه‌ی این هدفمندی، عموما نرخ تبدیل ها بهتر شده اند. طبق گزارشات دریافتی، تغییرات پس از این الگوریتم محسوس نبوده، ولی قطعا به مرور زمان با بهتر شدن این الگوریتم، انتظار بهتر شدن نرخ تبدیل را مشاهده خواهیم کرد. علت اینکه انتظار می‌رود تاثیر مثبت بر نرخ تبدیل داشته باشد، این است که کاربرانی که وارد سایت شما می‌شوند، هدفمند هستند. این هدفمند بودن می‌تواند میزان مشتریان بالقوه شما را به بالفعل تبدیل کند.

تغییرات همیشه ممکن است ابتدای کار باب میل همه نباشند و برای بعضی افراد خوب نباشد. الگوریتم کبوتر نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای بعضی سایت ها تاثیر مثبت داشته و برای برخی تاثیر منفی. اگر بخواهیم واقع گرایانه به این الگوریتم و نتایجش نگاه کنیم، تاثیر مثبت برای کاربران خواهد داشت و به مرور زمان باعث افزایش میزان فروش سایت ها نیز خواهد شد.

اگر ۱۰ بازدیدکننده داشته باشیم که خرید نکنند و سودآوری برای سایت نداشته باشند، هزینه کرده ایم و بازدهی نداشته. ولی اگر ۵ بازدیدکننده داشته باشیم و ۲ نفر خرید کنند قطعا سودآوری بسیار خوبی داشته ایم و هزینه های سایت نیز جبران می‌شوند. این الگوریتم سعی دارد تا سایت ها را به سمت نوع دوم ببرد که برایشان سودآوری بهتری خواهد داشت.

در صورت تمایل این مطلب را به اشتراک بگذارید