بعد از طراحی مجدد سایت و یا عوض کردن قالب، مشکلات رایجی ممکن است به وجود بیاید (مثل ریدایرکت ها، صفحاتی که وجود ندارند و مشکلات دامنه و پروتکل) که می‌توانند حل شوند و سئو شما را به حالت عادی خود بازگردانند.

در هنگام ساخت یک سایت جدید، بهبود سئو و ترافیک طبیعی سایت باید یک هدف اصلی طراحی باشد. این مورد نیازمند درک ارتباط بین سئو و طراحی سایت و برنامه ریزی صحیح سایت برای مهاجرت است. اگر همه چیز به درستی انجام شود، رنک و ترافیک سایت شما باید بدون تغییر و حتی با بهبود همراه باشد.

متاسفانه، در واقعیت این چیزی نیست که معمولا اتفاق بیافتد. سایت راه اندازی می‌شود. ترافیک طبیعی کاملا نابود می‌شود و سپس رعب و وحشت برای مدیر سایت بوجود می‌آید. متاسفانه تماس های زیادی از صاحبان کسب و کارهای کوچک دریافت می‌کنیم که اکثرا درباره از دست دادن ترافیک طبیعی است که باعث کاهش فروش و به خطر افتادن کسب و کار می‌شود.

مهم است بدانید که در اکثر موارد همه ترافیک از دست نرفته، برخی موارد هستند که باید آن ها را برای کاهش ترافیک سایت، سرزنش کنید. در این مقاله، به طور کامل توضیح خواهیم داد که چگونه به بازگرداندن ترافیک و رنکینگ بپردازید هنگامی که طراحی سایت شما آنطور که باید پیش نمی‌رود.

قدم اول) جمع آوری اطلاعات

در این مرحله موارد زیادی نیاز نداریم ولی در حال ایده آل این موارد مورد نیاز ما هستند:

  • گوگل آنالیتیکس
  • گوگل سرچ کنسول
  • زمان راه اندازی
  • آدرس وبسایت
  • آدرس های قدیمی یا اضافی
  • در صورت وجود، گزارش سوابق رتبه های کلمات کلیدی

قدم دوم) تاییدیه

حالا زمان آن است که به گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول بروید و افت رنک را بازبینی کنید. چیزی که در اینجا به دنبال آن هستیم یک افت در بازه زمانی یک هفته ای پس از طراحی مجدد سایت است. این افت ممکن است آرام و تدریجی باشد یا هم به صورت ناگهانی افت را مشاهده کنید.

به عنوان مثال، عکس زیر نشان دهنده یک افت ترافیک ۹۰ درصدی است. این افت برای یکی از سایت هایی بوده که طراحی مجدد شده بود. آن ها پس از این اتفاق با ما تماس گرفتند و ما نیز یک سری اقدامات برای آن ها انجام دادیم تا آن ها را مجدد به حالت قبل برگردانیم. این مورد شاید بدترین موردی بوده که ما دیده بودیم ولی نمایان گر این مورد می‌باشد که چطور ممکن است همه چیز بد پیش برود و ترافیک طبیعی سایت شما را کاهش دهد.

افت رتبه سایت

اولین چیزی که باید در اینجا بررسی کنیم این است:

Google analytics > acquisition > all traffic > channels

برای تایید بیشتر افت ترافیک شدید می‌توانیم فقط به ترافیک طبیعی نگاه کنیم یا هم به تعداد زیادی از کانال ها. اگر افت طبیعی مشاهده می‌کنیم و سایر کانال ها بدون مشکل بوده اند، این مورد نشان دهنده این خواهد بود که طراحی مجدد مشکل داشته است.

اگر گوگل سرچ کنسول دارید و رتبه بندی کلمات کلیدی مشخص هستند، پس بازنگری این ها می‌تواند به شما در تایید تاریخ افت رنک کمک کند.

قدم سوم) درک افت ها

پیش از اینکه امیدوار به بهبود همه چیز باشیم باید افت ها را درک کنیم تا به ما در بررسی و بهبود ها کمک کنند. برای این مقصود می‌خواهیم درک بهتری از رتبه بندی کلمات کلیدی و صفحات پیدا کنیم که بیشترین تاثیرگذاری را داشته اند.

رتبه بندی کلمات کلیدی

اگر اطلاعات سوابق رتبه هایتان را دارید، این گزارش ها را برای گرفتن یک دید کلی از حوزه های کلیدی که موقعیت هایتان را از دست داده اید استفاده کنید. در صورتی که گزارش سوابق رتبه هایتان موجود نیست، برخی ابزار های محبوب سئو می‌توانند گذشته سوابق شما را برای بررسی به شما ارائه کنند. در غیر این صورت، صاحب سایت یحتمل باید بداند که قبلا در چه کلمات کلیدی، رنک خوبی گرفته بودند – البته این مورد چندان علمی نیست اما می‌تواند یک کلیتی به ما بفهماند ( که می‌شود با رجوع به گوگل سرچ کنسول در صورت وجود آن را تایید کرد).

ترافیک صفحات فرود

باید ترافیک قبل و بعد را از طریق این قسمت مقایسه کنیم:

گوگل آنالیتیکس > بخش Behavior > Site Content > Landing Pages

اگر چند هفته یا بیشتر از انتقال می‌گذرد می‌توان مقایسه را با یک بازه زمانی قدیمی تر انجام داد تا متوجه صفحاتی که بیشترین ترافیک را داشتند، شد.

این مورد هوشمندانه است چراکه در طراحی مجدد، نام صفحات معمولا مشمول تغییراتی خواهند شد. در نتیجه، باید صفحاتی را که رتبه خوبی داشتند و ترافیک زیادی جذب کردند را تشخیص دهید و آن ها را با همتای خودشان در سایت جدید مقایسه کنید.

در بدترین حالت، ممکن است محتوا یا صفحاتی را پیدا کنیم که در سایت قبلی وجود داشته اند اما در سایت جدید ساخته نشده اند. بدون محتوا. بدون ترافیک. اگر محتوا در سایت جدید وجود داشته باشد اما فقط ترافیک جذب نمی‌کند، شاید بهتر باشد موارد و مشکلات فنی را بررسی کنیم.

اگر سایت، سایت بزرگی باشد، می‌تواند این اطلاعات را در یک صفحه برای شما نشان دهد تا بتوانید صفحات قدیمی و جدید را به راحتی مطابقت دهید.

یک ابزار بسیار کاربردی در آدرس https://web.archive.org وجود دارد که می‌تواند کمک زیادی در مشاهده نسخه های قدیم سایت به ما بکند. با این ابزار، می‌توانیم صفحات پربازدید و با رنک مناسب را در سایت قدیم و جدید مقایسه کنیم. این مورد باز هم می‌تواند به ما در درک تغییرات فیزیکی در صفحات کمک کند.

قدم چهارم) مظنونین رایج

با یک درک از افت ها می‌توانیم مشکلات رایج را بررسی کنیم و کارهایی که می‌توانیم برای درست کردن همه چیز در هر سناریو انجام دهیم را تشخیص دهیم.

ریدایرکت ها

مشکلات کانفیگ و یا عدم وجود ریدایرکت ها رایج ترین مشکلاتی هستند که مشاهده می‌کنیم. برای یک سایت جدید، می‌بایست تمام این موارد را بر روی صفحات مهم انجام دهیم:

  • ثابت نگاه داشتن آدرس صفحات (URL ها) که ایده آل است
  • ریدایرکت ۳۰۱ صفحات قدیمی به صفحات جدید

یک راه ساده برای رسیدن به این هدف این است که یک لیست حدودا ۱۰ تایی از پر ترافیک ترین آدرس های سایت قدیمی پیدا کنید (از آنالیتیکس یا سیستم های مشابه) و صفحات را در مرورگر خودتان باز کنید.ببینید آیا صفحات با همان URL به درستی نمایش داده می‌شوند و یا خیر …

اگر صفحات ریدایرکت می‌شوند، باید آن ها را با ابزاری مثل ScreamingFrog و یا هر ابزار آنلاین http هدری بررسی کنید (رایگانِ این ابزار ها به کرات وجود دارد) تا مطمئن شوید، دارید یک ریدایرکت ۳۰۱ به صفحه ای صحیح را مشاهده می‌کنید.

اخیرا با یک مدیر سایت صحبت می‌کردیم که اطلاعات اولیه سئو داشتند و ریدایرکت ها را تست کرده بودند و بسیار مطمئن بودند که مشکلی در ریدایرکت ها وجود ندارد. وقتی ما بررسی کردیم، مشاهده کردیم که تمامی ریدایرکت ها به صورت ریدایرکت ۳۰۲ موقت بودند. این مشکل حل شد و ترافیک شروع کرد به صعود به نقطه قدیمی خودش. برای متوجه شدن فرق ریدایرکت ها توصیه میکنیم حتما مقاله “ریدایرکت چیست؟ انواع ریدایرکت ها” را مطالعه کنید.

در یک پروژه اخیر دیگر، تیم بازاریابی خانگی تمام آدرس های قدیمی را تست کرده بودند و دیده بودند که همه آن ها ریدایرکت ۳۰۱ دارند. متاسفانه اما بررسی آن ها کامل نبود چرا که تمامی ریدایرکت های انجام شده، به صفحاتی با ارور ۴۰۴ بودند (که یعنی آن آدرس وجود ندارد).

واقعا این مورد، طوری است که باید به صورت جزء به جزء تست شود. در یک ابزار خزنده، تمام آدرس های قدیمی را تست کنید، تمام ریدایرکت ها را تست کنید و مطمئن شوید درست کار می‌کنند و ریدایرکت های مهم را تایید کنید.

صفحات ناموجود

یک مشکل رایج دیگر این است که محتوایی که قبلا در سایت قرار داشته، دیگر در سایت وجود ندارد. اگر محتوا وجود نداشته باشد، نمی‌توانید رنک بگیرید. مطمئن شوید تمام محتواهای پر ترافیک موجود باشند و ریدایرکت های صحیحی را در سایت استفاده کرده باشید.

این مورد می‌تواند اندکی تاثیر بیشتری بر روی صفحاتی که در قدم سوم پیدا کردید، داشته باشد و هدف این کار را بهتر متوجه شوید. اگر آن صفحات الان ۴۰۴ هستند یا به صفحه عمومی دیگری ریدایرکت شده اند (مثلا صفحه اصلی سایت)، این خود یک مشکل محتوایی است که در سایت شما وجود دارد.

تغییرات محتوایی

تغییرات در محتواها نیز می‌توانند موثر باشند. اگر یک صفحه وجود داشته باشد اما محتوا مشمول تغییر شده باشد، شما بایستی یک بررسی کیفی روی آن داشته باشید و سئو داخلی صفحه را به دقت بررسی کنید. آیا صفحه جدید به خوبی صفحه قدیم هست؟ چه تغییری ایجاد شده؟ در اینجا شاید بتوانید بازهم از وب آرشیو کمک بگیرید.

مشکلات پروتکل و دامنه

اگر سایت شما قبلا بر روی http://example.com بوده و در سایت جدید تغییری در پروتکل (https)، سابدامین (www) یا دامنه داده اید، پس ریدایرکت ها را باید در نظر بگیرید. https://www.example.com مشابه http://example.com نیست. در اینجا فقط نیاز است در نظر داشته باشید که چطور ریدایرکت های شما در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و به جزئیات مربوط به دامنه، سابدامین و پروتکل توجه داشته باشید.

تغییرات گذشته

در سال ۲۰۱۸، سایت های زیادی تکرار های قدیم خود را داشتند، خصوصا تغییرات بسیار زیادی در پروتکل، نام دامنه و ساب‌دامنه. مواردی را دیدیم که ظاهرا به طور کامل مدیریت شده است، اما باز هم ترافیک درحال افت بوده. علت این مورد ربط تغییرات گذشته دامنه بوده است که در نظر گرفته نشده بودند.

به عنوان مثال:

۲۰۰۸ – ۲۰۱۶ سایت بر روی www.example.com در حال اجرا بوده است.

۲۰۱۶ – ۲۰۱۷ سایت از www.example-2.com با ریدایرکت ۳۰۱ www.example.com استفاده می‌کرده.

موقع اجرا سایت در سال ۲۰۱۸، انتقال از سایت قدیم به جدید به درستی مدیریت شده است ولی توسعه دهندگان هیچ اطلاعی از دامنه قبلی و سوابق ریدایرکت ها که انجام شده بود، نداشتند. متاسفانه، در این مثال مهم، یک دامنه که بیش از ۱۰ سال سابقه داشته از بین رفت.

هدف در این جا بررسی گذشته و فهمیدن هرگونه تغییر در دامنه و ریدایرکت های قبل تر از شروع طراحی است.

مشکلات فنی

گاهی اوقات سایت جدید، خوب برنامه نویسی نشده است و مشکلات مربوط به بهینه سازی فنی سایت جدید است. مشکلات خزنده ها، URL های غیر متعارف، ایندکس شدن و بسیاری موارد دیگر که ممکن است درست نباشند. در این مورد، باید تمام موارد سئویی یک سایت را بررسی کنید که در سایت جدید اعمال شده باشند.

مشکلات بهینه سازی

از دید فنی، گاها بهینه سازی از سایت قدیم برای سایت جدید انجام نمی‌شود. متاسفانه برخی سایت ها را مشاهده می‌کنیم که تایتل یکسانی در همه صفحات دارند و موارد پایه ای مشابه نیز زیاد در آن ها رعایت نشده اند. سایت خود را کامل بررسی کنید و مطمئن شوید همه موارد پایه ای به صورت کامل و صحیح در سایت پیاده سازی شده اند.

آشفتگی

یک مورد دیگر که باید به آن توجه داشته باشید، تاثیری است که انتقال سایت می‌تواند داشته باشد است. این چیزی است که ما آن را آشفتگی می‌نامیم. هرچه سایت شما بزرگ تر و پیچیده تر باشند، آشفتگی بیشتری را ممکن است مشاهده کنید. نکته اصلی در اینجا صبور بودن شماست، همه چیز را بررسی کنید، حتی دو بار. اما اگر ترافیک شما در چند هفته رو به افت بود، تا زمانی که مطمئن بودید همه چیز خوب و درست است، صبر کنید تا صفحات جدید شما ایندکس شوند و صفحات قدیمی از ایندکس خارج شوند.

قدم پنجم) اگر همه چیز اوکی بود چه؟

سایت خود را ساختید، یک برنامه انتقال خوب داشتید و همه چیز را بررسی کردید و هیچ مشکلی مشاهده نکردید، ولی هم چنان ترافیک سایت شما در حال افت کردن است. این یعنی چه؟

آمار

آیا نصب آمارگیر شما درست بوده و درست کار می‌کند؟ اطمینان حاصل کنید همه صفحات به درستی علامت زده شده اند و درحال ارسال گزارش بازدید صفحات هستند. تغییرات اخیر مثل amp را در نظر داشته باشید.

تغییرات الگوریتم

آیا سایت شما در بازه زمانی تغییرات الگوریتم گوگل ساخته شده؟ ابزار پنگوئن به شما این امکان را می‌دهد تا گزارش آماری خود را در بازه های زمانی آپدیت های گوگل بررسی کنید. با استفاده از این ابزار، قادر خواهید بود علت افت ترافیک خود را اگر بر اساس آپدیت الگوریتم گوگل باشد متوجه شوید.

فصلیت

آیا همیشه ترافیک سایت شما در یه بازه از سال کاهش پیدا می‌کند؟ آمارهای سال گذشته و گوگل ترند را بررسی کنید و مطمئن شوید که این کاهش، امری طبیعی نباشد.

تغییرات SERP

تغییرات در قالب صفحات جستجو می‌تواند بر روی ترافیک طبیعی سایت تاثیر گذار باشد. اسنیپت های ویژه یا حتی افزایش تبلیغات می‌تواند باعث افزایش کلیک های شما شود. مطمئن شوید هیچ فاکتور مخالف با آن وجود نداشته باشد.

مشکلات امنیتی / هک شدن

مشکلات امنیتی و هک شدن هم می‌توانند بر روی ترافیک تاثیر گذار باشند. اگر سایت شما هک شده باشد، باید یک اطلاعیه در گوگل سرچ کنسول و لیست SERP خود در زیر URL دریافت کنید که گفته باشد این سایت ممکن است هک شده باشد (This site may be hacked)، یا این سایت ممکن است به کامپیوتر شما آسیب بزند (This site may harm your computer).

گوگل معمولا این مورد را چندان جدی نمی‌گیرد، پس سایت را راه اندازی کنید: URL را بررسی کنید و هر چیز مشکوکی را تشخیص دهید.

منبع: Searchengineland

در صورت تمایل این مطلب را به اشتراک بگذارید