از آنجایی که به انتهای سال میلادی نزدیک می‌شویم، وقت آن رسیده است که باز هم مواردی از قبیل، موضوع لینک های شکسته، پلاگین ها، عملکرد و سرعت صفحات را بازبینی کنیم.

مهم نیست که چه قدر عالی سایت خود را بهینه کرده باشید، سایت شما همیشه نیازمند تعمیرات و نگهداری می‌باشد. اگر بخواهیم ساده تر بگوییم، بسیار شبیه ماشین است. همیشه اجزاء متحرک وجود دارند و بسیاری از این اجزا بر روی یکدیگر تاثیر می‌گذارند.

به زبان دیگر، سئو هیچوقت تمام نمی‌شود. سئو همیشه به طور ثابت درحال حرکت به سمت هدف است.

برخی کارها وجود دارند که یکبار انجام می‌شوند، مثل انتقال از http به پروتکل امن https. سایر کارها اما به صورت بازه های زمانی هفتگی یا ماهانه انجام می‌شوند، مثل تولید محتوا و برخی اقدامات دیگر که ممکن است به صورت سه ماهه یا حتی سالانه انجام شوند.

از آنجایی که نزدیک انتهای سال هستیم، بسیاری از فروشندگان برای سال آینده خودشان برنامه ریزی می‌کنند. به همین میزان حائز اهمیت است که کارهایی که در طی سال گذشته انجام داده ایم را بررسی کنیم تا مطمئن شویم کار ما به صورت سهوی در آن حوزه ها دچار مشکل نبوده است. این به ما کمک خواهد کرد تا از توانمان بیشترین خروجی را داشته باشیم و سال جدید را با قدرت تر شروع کنیم.

در این مقاله، تصمیم داریم در مورد کارهایی که به صورت سه ماهه یا سالیانه باید برای سئو سایت انجام شوند، بپردازیم، چرا که رک و پوست کنده، معمولا آن ها را به عنوان یک موضوع حیاتی در نظر نمی‌گیریم. مدیریت مستمر آن ها به شما یک برتری در مقایسه با رقبای شما خواهد داد.

به دنبال لینک های شکسته بگردید

صفحات انتقال پیدا می‌کنند یا حذف می‌شوند. تصاویر جایگزین می‌شوند. منابع خارجی تغییر می‌کنند یا حتی غیب می‌شوند.

با گذشت زمان، این تغییرات به نظر جزیی، می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی سایت بگذارد. معمولا این تغییر مثبت است. اما وقتی نتایج آن، منجر به لینکی می‌شود که وجود ندارد، تاثیر منفی می‌تواند به سرعت خود را نشان دهد. تغییر لینک های شکسته توسط آپدیت کردن منو دسترسی، وقتی صفحه ای حذف می‌شود یا انتقال پیدا می‌کند، کار ساده ای است. این کار ممکن است پیچیده تر شود وقتی لینک های داخلی محتوا وارد بازی می‌شوند. اینجاست که ابزار های حرفه ای، بسیار کارآمد خواهند شد.

به جای بررسی تک تک صفحات به صورت دستی، شما می‌توانید این کار سنگین را توسط نرم افزار های اتوماتیک انجام دهید. مزیت اضافه شده این است که بر خلاف انسان هایی که دارای خطا هستند، نرم افزار ها تمام لینک های شکسته را مشخص میکنند.

ارتباط و کیفیت محتوا را بازبینی کنید

شما باید محتوا را به طور منظم ایجاد کنید. اگر این چنین عمل می‌کنید، به مرور زمان متوجه خواهید شد که برخی محتواهای شما بی ربط هستند یا ممکن است استاندارد های کیفیتی لازم را نداشته باشند. برخی از این محتواها شاید نیاز به بهبود یا مرتب شدن داشته باشند.

این مورد بدی است. ذات تولید محتوا همین است. از آنجایی که به انتهای سال نزدیک می‌شویم، الان زمان تاثیرگذاری بر روی این مورد است. بیشتر صاحبان کسب و کارها، اهمیت زیادی به ارزیابی بازدهی خود، در آن سال و برنامه ریزی برای سال آینده هستند.

ما اخیرا سایت یکی از مشتریان را بررسی می‌کردیم و حجم بسیار زیادی از محتوا مشاهده کردیم، که در عین مفید بودن، دیگر مقصود را نمی‌رساندند.

این مورد به دلایل زیادی اتفاق می‌افتد. برای این مشتری خاص، در برخی مواقع، اخبار مرتبط با مجموعه آن ها بود، که دیگر مرتبط نبودند. در سایر، محتوا درباره اتفاقات خاص داخلی مجموعه شان بود و خوشبختانه، برخی موارد نادر، محتوا توسط مشتریان ساخته می‌شد که نباید هیچوقت این کار انجام می‌شد.

هنگامی که به محتوایی در سایتتان برخوردید که از کیفیت لازم و یا استاندارد های مرتبط، برخوردار نبود، باید تصمیم بگیرید که با آن چه کار کنید. بعضی محتواها شاید به دلیل تغییرات در مجموعه یا کسب و کار شما دیگر به شما مرتبط نباشند. این محتوا می‌تواند حذف شود، و آدرس ها سپس به آدرس هایی که بیشترین ارتباط را دارند ریدایرکت شوند. اگر هیچ صفحه ای مرتبط با صفحه حذف شده وجود ندارد، می‌توانید بدون هیچگونه ریدایرکت کردنی آن را حذف کنید. با این اوصاف، اگر صفحه مورد نظر شما لینک های ورودی زیاد و یا ترافیک بالایی را در طی یک سال گذشته جذب کرده باشد، پیشنهاد می‌کنیم آن را به یک صفحه ای از سایتتان ریدایرکت کنید.

پیشنهاد مطالعه: ریدایرکت چیست؟ معرفی انواع ریدایرکت ها

برخی محتواها شاید دیگر کیفیت لازم را نداشته باشند. شاید استعداد نویسندگی شما به طور چشم گیری افزایش پیدا کرده باشد یا شاید محتوا ها خیلی کوچک باشند. راه حل محتواهای کم کیفیت ساده است، ارتقاءشان دهید. این ممکن است به معنی بازنویسی محتوا باشد، اضافه کردن محتوا یا حتی اضافه کردن تصویر، اطلاعات و لینک به منابع خارجی میتواند مفید باشد. فقط به یاد داشته باشید، محتوای طولانی همیشه بهتر نیست، شما باید هدفتان این باشد که خواسته مشتریانتان را کامل و دقیق پاسخ بدهید. از هرزگویی بپرهیزید. اگر قادر باشید هر آنچه که نیاز است را در ۷۵۰ کلمه قید کنید، نیازی نیست محتوای شما شامل ۳۰۰۰ کلمه باشد.

سرعت صفحه را تست کنید

همانطور که از قبل می‌دانیم، سرعت صفحه تاثیر بسیار زیادی بر روی تجربه کاربری می‌گذارد. همچنین می‌دانیم که این مورد یک فاکتور رتبه بندی است (هم به خاطر اینکه شواهد این مورد را دیده ایم و هم به دلیل اینکه گوگل این را به ما اعلام کرده است).

درست مثل محتوای کم کیفیت که به مرور زمان می‌تواند رشد پیدا کند، ترفندهای کوچک طراحی بر روی سایت می‌توانند، تاثیر منفی زیادی بر روی سرعت صفحات بگذارند.

یک فایل فونت در اینجا، یک کتابخانه جاوا اسکریپت در آنجا و پیش از اینکه متوجه شوید، سرعت خزش در سایت شما در ساعات پرترافیک به طور چشم گیری کاهش پیدا می‌کند و حتی باعث مشکل در عملکرد پلاگین های وردپرس نیز می‌شود.

 به همین دلیل بسیار مهم است تا به طور مرتب سرعت صفحات را بررسی کنیم.

اگر وبسایت کوچکی دارید (زیر هزار صفحه)، پیشنهاد می‌کنیم تمام صفحات را بررسی کنید. این کار آنقدر هم که به نظر می‌رسد خسته کننده نیست. در این مورد در ادامه بیشتر صحبت خواهیم کرد.

برای سایت هایی با بیش از ۱۰۰۰ صفحه، پیشنهاد ما ابتدا بررسی صفحاتی است که ۳۰% از ترافیک را به سایت شما جذب می‌کنند. سپس، همه صفحاتی را که برای کسب و کار شما حیاتی هستند را تست کنید و در نهایت، صفحاتی را که زیر ۱۰% از نظر ترافیکی را دارند، تشخیص دهید، آن هایی را که برای ادیت مهم هستند را مشخص کنید و آن ها را تست کنید.

خبر خوب این است که نیازی نیست شما همه صفحات را به صورت دستی تست کنید. می‌توانید داده های اولیه خود را از طریق گوگل آنالیتیکس جمع آوری کنید. اگر یک صفحه به صورت عادی در زیر سه ثانیه لود می‌شود، می‌توانید با آن پیش بروید. اگر بیشتر از سه ثانیه لود صفحه به طول می‌انجامد، وقت آن است که از ابزار هایی مثل gtmetrix و یا webpagetest.org استفاده کنید تا المان هایی که باعث ایجاد مشکل می‌شوند را شناسایی کنید.

پلاگین های وردپرس را بازبینی کنید

پیش از این اشاره کردیم که پلاگین های وردپرس می‌توانند تاثیر منفی بر روی سرعت صفحات بگذارند. این بخاطر این است که آن ها اغلب شامل فایل های سی اس اس و جاوا اسکریپت هستند و گاهی اوقات کتابخانه های جاوا اسکریپت را که قبلا توسط هسته وردپرس جذب شده بودند را شامل می‌شوند. برخی موارد مثل فونت آسم یا آیکون های آیونیک را نیز شامل می‌شوند، که معمولا و نه همیشه، به صورت ریموت لود می‌شوند. این مورد تاثیر بسیار بد و منفی بر روی سرعت صفحات می‌گذارد. ولی مشکلات به همین جا ختم نمی‌شوند، پلاگین ها باید توسط نویسنده آپدیت شوند تا به کارکرد درست خود ادامه دهند. این مورد به خاطر تغییراتی است که  در: وردپرس، پی اچ پی و جاوا اسکریپت، استانداردهای اچ تی ام ال، مرورگرها و … رخ میدهد.
اما به دلایل متعددی، نویسندگان پلاگین ها ممکن است اغلب پلاگین هایشان را آپدیت کنند تا با این تغییرات، مطابقت داشته باشند، یا در برخی موارد، ممکن است کاملا پلاگین را بیخیال شوند و آن را کنار بگذارند.

این می‌تواند بر روی عملکرد، ظاهر، سرعت صفحه و حتی سئو حرفه ای آن، تاثیر گذار باشد. بعضا این موارد می‌تواند یک سایت را به طور کامل خارج از دسترس نشان دهد.

این مورد بسیار هوشمندانه است که پلاگین های وردپرس را مرتب بازبینی کنید، نه فقط به خاطر اینکه شما آخرین نسخه موجود را نصب داشته باشید، بلکه برای اینکه نویسنده، پلاگین خود را بر اساس آخرین استاندارد ها آپدیت کند.

در حالی که این کار را انجام می‌دهید، پیشنهاد می‌کنیم به این موضوع فکر کنید که هر پلاگین چه میزان برای شما ضروری است. اگر می‌توانید یک پلاگین را به راحتی حذف کنید، نه تنها شما سرعت صفحه را ارتقا می‌دهید، بلکه همچنین حجم تعمیرات و ریسک های امنیتی را کم می‌کنید. به هر صورت این یک موقعیت دو سر برد برای شماست.

قالب و عملکرد آن را در اکثر مرورگرها تست کنید

توضیح دادیم که چگونه تغییرات بر روی سایت، می‌تواند بر روی سرعت صفحه تاثیرگذار باشد، آنها همچنین بر روی ظاهر و عملکرد برخی صفحات نیز تاثیر گذارند. ما این مورد را بر روی سایت یکی از مشتریان اخیرمان مشاهده کردیم.

تغییری در فایل سی اس اس ایجاد کردیم تا ظاهر بخش خاصی را عوض کنیم ولی پس از چند روز متوجه شدیم که بر روی ظاهر بخش دیگری نیز تاثیر گذاشته بود. این مورد کاملا اتفاقی بود که ما آن بخش را بررسی کردیم و مشکل را پیدا کردیم.

تصور کنید چه میزان تغییرات در طول هفته ها و ماه ها انجام شده که می‌تواند سهوا تاثیر منفی زیادی بر روی قالب بگذارد.

پیشنهاد می‌کنیم یک رویکرد شبیه تست سرعت صفحه که گفتیم داشته باشید. ابتدا، صفحاتی که ۳۰% از ترافیک طبیعی شما را جذب می‌کنند، برای تست مشخص کنید. سپس همه صفحاتی را که جزء این گروه نیستند و برای کسب و کار شما حیاتی هستند را مشخص کنید. می‌توانید صفحاتی که کمتر از ۱۰% از ترافیک طبیعی شما را جذب می‌کنند را در نظر نگیرید.

متاسفانه، جهت تست قالب و عملکرد، باید این صفحات را دستی تست کنید، اما در اکثر موارد، این کار نباید بیشتر از چند ثانیه به ازای هر صفحه زمان ببرد.

منبع: Searchengineland

امیدواریم که این مقاله ی آموزش سئو توانسته باشد در بهینه سازی و بازنگری سایت شما، کمک کرده باشد، اگر در زمینه سئو و بهینه سازی سایت سوال ویا مشکلی داشتید، میتوانید با کارشناسان ما در طراحان مفتخر تماس بگیرید.

در صورت تمایل این مطلب را به اشتراک بگذارید