آموزش ساخت نقشه سایت xml sitemap و تنظیمات آن برای وب سایت ها و نحوه اضافه کردن نقشه سایت به پنل گوگل وب مستر Google Webmaster Tools

نقشه سایت (Sitemap) چیست؟

نقشه سایت، یک فایل است که توسط آن موتور های جست و جو قادر خواهند بود تمام لینک های صفحات شما را پیدا کنند و صفحاتتان سریع تر شناسایی شده و ایندکس شوند. مبحث نقشه سایت، یک بحث بسیار حائز اهمیت و پایه ای می‌باشد که تقریبا هیچ سایتی وجود ندارد که نقشه سایت نداشته باشد چراکه حتی ساختن یک نقشه سایت، زمان زیادی نیاز نخواهد داشت. اگر سایت شما، از نقشه سایت استفاده نکند، موتور های جست و جو از جمله گوگل قادر نخواهند بود تغییرات سایت شما را به خوبی متوجه شوند و تغییراتتان را اعمال کنند.

xml-sitemapدر عکس بالا، شاهد تعدادی تگ هستید که برای sitemap استفاده شده اند و در ادامه به توضیحات هریک از تگ ها خواهیم پرداخت.

  • <urlset>: تگ کاربردی برای شروع و پایان سایت مپ. کاربردی مانند <html> دارد.
  • <url>: محتوای هر لینک در بین تگ باز و بسته <url> قرار خواهد گرفت.
  • <loc>: آدرس دقیق هر صفحه در این میان قرار می‌گیرد.
  • <lastmod>: مخفف Last Modified می‌باشد و برای نمایش آخرین تاریخی است که تغییرات در صفحه مورد نظر داده شده است. فرمت به صورت YY-MM-DD می‌باشد که DD روز، MM ماه و YY سال می‌باشد.
  • <changefreq>: برای نمایش این است که صفحه مورد نظر در چه بازه زمانی به روز خواهد شد.
  • <priority>: میزان اهمیت صفحه در سایت شما در بازه ۰.۰ تا ۱.۰

فایل ایندکس نقشه سایت

برای سایت هایی که مطالب در سایت قرار می‌دهند و باید برای هر صفحه و مطلب، sitemap متمایز تولید کنند، استفاده از فایل ایندکس نقشه سایت ضروری است. در این فایل، شما باید آدرس نقشه های سایت را قرار دهید تا خواندن آن ها از طریق ایندکس انجام شود. بدین صورت حجم نقشه سایت ها از طریق ایندکس sitemap خوانده می‌شوند.

  • <sitemapindex>: برای شروع و پایان ایندکس نقشه سایت است.
  • <sitemap>: برای قرار دادن اطلاعات هر یک از نقشه های سایت ها است.

برای سیستم های مدیریت محتوای مختلف نیز افزونه های خاصی تعبیه شده اند که برخی از آن ها عبارتند از:

  • افزونه yoast seo و افزونه all in one seo pack برای سایت های وردپرس
  • افزونه Xmap برای سایت های جوملا
  • و …

اگر دانش کدنویسی آن را ندارید و سایت شما از مدیریت محتوا خاصی استفاده نمی‌کند و احتمالاً static می‌باشد؛ می‌توانید از برخی سایت های ساخت sitemap در اینترنت استفاده کنید فقط کافی است آدرس سایت خود را به آنها داده و یکسری تنظیمات دلخواه را معین نمایید تا آنها فایل نقشه سایت شما را ساخته و به شما تحویل دهند.
همینطور اگر نقشه سایت را خودتان ساختید باز هم برخی سایت ها برای چک کردن فایل نقشه سایت شما موجود می‌باشد که خطاهای ساختاری را به شما نشان خواهند داد.

اضافه کردن نقشه سایت به Google Webmaster

پیش از ثبت نهایی sitemap در گوگل وبمستر تولز، به بخش Crawl > Sitemaps بروید و بر روی گزینه قرمز Add/Test Sitemap کلیک کنید. پس از وارد کردن لینک نقشه سایت خود، Test Sitemap را انتخاب کنید و تعداد لینک هایی که توسط گوگل شناسایی می‌شوند را بررسی کنید و سپس تایید نهایی کنید.

در صورت تمایل این مطلب را به اشتراک بگذارید