Q# یک زبان برنامه‌نویسی است که برای کدنویسی الگوریتم‌های کوانتومی استفاده می شود، از این زبان برای نوشتن زیربرنامه هایی که روی یک پردازنده کوانتومی اجرا می‌شود استفاده می‌شود.

ماکروسافت در ۱۲دسامبر ۲۰۱۷ نسخه پیش نمایش زبان برنامه نویسی تازهای به نام Q# را برای استفاده در زمینه محاسبات کوانتومی بصورت رایگان ارائه داده است تا توسعه دهندگان و برنامه نویسان آن را آزمایش کنند و بتوانند عیب های الگوریتم های کوانتومی را رفع کنند.
شرکت مایکروسافت در کنفرانس «Ignite» که در اواخر ماه سپتامبر ۲۰۱۷ برگزار شدکامپیوترهای کوانتومی را جزء سه تکنولوژی کلیدی دانست که صنعت فناوری را در آینده دگرگون خواهند کرد.

تعریف ماکروسافت از  #Q:

یک زبان برنامه‌نویسی اصطلاحاً DSL است که برای کدنویسی الگوریتم‌های کوانتومی استفاده می شود. از این زبان برای نوشتن زیر برنامه هایی که روی  یک پردازنده کوانتومی اجرا میشود استفاده می کنند.

با توجه به این که تعداد رایانه های کوانتومی بسیار کم است و جزء آن دسته از دستگاه‌های الکترونیکی قرار دارد که فقط تعداد محدودی از مردم به آن‌ها دسترسی دارند، می‌توان برای اجرای برنامه های نوشته شده با این زبان، از شبه‌ساز کوانتومی استفاده کرد. این شبه‌ساز با استفاده از ۳۲ گیگابایت رم از برنامه های حداکثر ۳۲ کوانتوم بیتی پشتیبانی می‌کند. اگر قصد شبیه سازی بیش از ۴۰ کوانتومی بیتی را دارید می توانید از نسخه کلود یا Azure استفاده کنید.

ماکروسافت با شرکت هایی مثل google و IBM در حال رقابت است تا کامپیوتر های کوانتومی که قدرت آن از تعدادی کوبیت شبیه‌سازی شده بیشتر است را توسعه دهند.

هنگامی که ماکروسافت بتواند کامپیوتر های کوانتومی با هدف های عمومی را بسازد، آن زمان برنامه‌هایی که به وسیله‌ی این کیت ایجاد شده اند پشتیبانی میشوند.

به گفته Krysta Svore یکی از محققان اصلی ماکروسافت این برنامه نویسی زمانی زیباست که وقتی این کدها به سخت افزار کوانتومی متصل می شود احتیاجی به تغییرات در آن نباشد.

اگر قصد آشنایی با نحوۀ برنامه‌نویسی برای کامپیوترهای کوانتومی با زبان #Q را دارید در صورتی که با ویژوال استودیو کار کرده باشید مشکلی نخواهید داشت و به راحتی می توانید زبان برنامه نویسی #Q  را یاد بگیرید زیرا کیوشارپ شبه این نرم افزار است و با آن منطبق می‌باشد.

در صورت تمایل این مطلب را به اشتراک بگذارید